Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
06 okt 2019
HCC!genealogiedag in CODA Archief Apeldoorn
Zaterdag, 26 oktober 2019, 10:30 - 16:00
Lees meer...
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp: Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ?

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 11 okt 2019 23:52 #30533

  • Annelies de Wijk
  • Annelies de Wijk's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 5
  • Ontvangen bedankjes 0
Het werkte soms wel en soms niet na de Windows update.
Sinds ik de indexeringsopties heb aangepast, heb ik geen problemen meer.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 12 okt 2019 15:58 #30540

  • Kees Broers
  • Kees Broers's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 20
  • Ontvangen bedankjes 0
Beste Han, ik kan een parenteel maken vanaf mijn vader, opa, mij zelf, zoon, en van al mijn voorouders die ik heb geprobeerd, en dat zijn er veel.
Maar ik kan nu van niemand een kwartierstaat maken, en krijg dan dit bericht.

Het bestand C:\Users\Gebruiker\Documents\Aldfaer\Rapportuitvoer\1570888120\aldfaertmp.html wordt door een ander proces gebruikt.

Schakel automatische backup- en synchronisatieprocessen uit voor de map C:\Users\Gebruiker\Documents\Aldfaer\Rapportuitvoer\

Heb nu zowat alles geprobeerd.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 12 okt 2019 16:29 #30541

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4369
  • Ontvangen bedankjes 1065
Kees,
ik denk nu dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat de PC afgesloten werd terwijl Aldfaer niet gesloten was. Aldfaer denkt dus dat er nog een process gaande is.
Probeer eens de twee ini bestandjes te verwijderen als Aldfaer gesloten is.
het gaat om C:\Aldfaer\Aldfaer.ini (type configuratieinstellingen) en C:\Aldfaer\Aldfaer.iniprogram

Start daarna Aldfaer weer op maar kijk alle Extra -> Instellingen wel na want alles staat dan op standaard.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Kees Broers

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 12 okt 2019 19:50 #30544

  • Kees Broers
  • Kees Broers's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 20
  • Ontvangen bedankjes 0
Han, het klinkt erg dom, maar ik kan deze bestandjes niet vinden.
Ik vraag me af of je mij stap voor stap daarbij kan helpen ?
Of is het makkelijker Aldfaer te verwijderen en opnieuw te laden ?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 13 okt 2019 11:25 #30546

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4369
  • Ontvangen bedankjes 1065
Kees,
klik op mijn naam voor een emailadres, dan gaan we verder met mogelijk een Teamviewer sessie.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 17 okt 2019 18:14 #30630

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4369
  • Ontvangen bedankjes 1065
Na een zeer langdurige sessie bleek dat na correctie op bestandsassociaties een of andere synchronisatie (Panda DropBox Windows7 OpenOffice)de standaard rapportuitvoermap bezet hield. Het rapport was wel gewoon, ondanks de foutmelding, beschikbaar in de Rapportuitvoermap. Ergo een typische omgevingsfout.
De praktische oplossing was in dit geval een rapportuitvoermap te kiezen buiten de Gebruiker, direct onder C:\Rapportuitvoer-Aldfaer.
Vervolgens een PDF printer geïnstalleerd als hulp bij verzenden van rapporten met fotomateriaal.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Kees Broers

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 17 okt 2019 19:58 #30634

  • Kees Broers
  • Kees Broers's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 20
  • Ontvangen bedankjes 0
Ik ben Han erg dankbaar voor zijn hulp, en heb bewondering voor zijn volharding mijn probleem op te lossen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 18 okt 2019 12:46 #30641

  • Marian Kalb
  • Marian Kalb's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 22
  • Ontvangen bedankjes 0
Kees, ben blij voor je dat het is opgelost.

Han, kun je mij hiermee ook helpen want ik heb precies hetzelfde probleem.
melding is: Het bestand C:\Users\Gebruiker\Documents\Aldfaer\Rapportuitvoer\1571392853\aldfaertmp.html wordt door een ander proces gebruikt.

Schakel automatische backup- en synchronisatieprocessen uit voor de map C:\Users\Gebruiker\Documents\Aldfaer\Rapportuitvoer\

Ik heb windows 10 en wil een kwartierstaat van mijn vader maken.
Ik begrijp dat ik rechtstreeks naar de rapporten moet gaan maar wat moet ik daar dan doen?

Groetjes Marian

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 18 okt 2019 13:16 #30642

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4369
  • Ontvangen bedankjes 1065
Marian,
ik ben eigenlijk benieuwd wat de situatie is met OneDrive, DropBox, OpenOffice om na te gaan of er gesynchroniseerd wordt en wellicht niet naar 1 maar meerdere tegelijkertijd. In een omgevingsfout (een ander programma dan Aldfaer houd de primaire rechten op een rapportmap) is het lastig uit te vinden wie de boosdoener is.
Een work-around is een map aan te maken buiten de Gebruikers dus bijvoorbeeld C:\Rapportuitvoer-Alldfaer en dan moet je die naam bij de Aldfaer -> Extra -> Instellingen -> Bestanden bij de Rapportuitvoermap invullen.

Rapporten van Aldfaer vind je dus daarna in die nieuwe map.

Maar een betere oplossing is na te gaan wat en wie synchroniseert. Ik heb een vermoeden dat DropBox i.c.m. OneDrive elkaar dwars liggen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Han

Last Edit: door Han Kortekaas.

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 18 okt 2019 14:47 #30644

  • Annelies de Wijk
  • Annelies de Wijk's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 5
  • Ontvangen bedankjes 0
In Windows 10 zou ik ook naar de indexeringsopties kijken. Bij mij stond na een update indexering ingeschakeld, terwijl dat daarvoor niet het geval was. Dat veroorzaakte ook deze foutmeldingen. Zie mijn eerdere berichten hierover.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 19 okt 2019 14:17 #30655

  • Marian Kalb
  • Marian Kalb's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 22
  • Ontvangen bedankjes 0
Hallo Han, bedankt voor je bericht. Ik heb je 1e suggestie gedaan en het werkt weer zonder foutmeldingen.
Wat betreft al die cloudopslagprogramma's: ik was al van plan nog alléén dropbox te gebruiken want ik werd er gek van hoe alles door elkaar loopt. Doe de rest nu meteen weg, dus dat moet ook bijdragen mocht het daaraan gelegen hebben.
Dan zal ik de 1e suggestie weer terugzetten en kijken wat er dan gebeurt. Je hoort van me.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Hoe kan ik automatische backup uitschakelen ? 20 okt 2019 12:46 #30657

  • Marian Kalb
  • Marian Kalb's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 22
  • Ontvangen bedankjes 0
Heb rapportuitvoer weer teruggezet en dan krijg ik weer deze melding:
Het bestand C:\Users\Gebruiker\Documents\Aldfaer\Rapportuitvoer\1571568060\aldfaertmp.html wordt door een ander proces gebruikt.

Schakel automatische backup- en synchronisatieprocessen uit voor de map C:\Users\Gebruiker\Documents\Aldfaer\Rapportuitvoer\

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Pagina:
  • 1
  • 2
Tijd voor maken pagina: 0.054 seconden
Gemaakt door Kunena