Aldfaerforum
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp: _ELSE werkt niet

_ELSE werkt niet 12 sept 2017 18:34 #18709

  • Van Hoeck Charlie
  • Van Hoeck Charlie's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 58
  • Ontvangen bedankjes 1
Beste

In volgend sjabloon werkt de _ELSE niet?
Wat is er fout?
Omdat ik geen bestanden kan toevoegen heb ik hieronder de code geschreven:

Alvast bedankt

Charlie
RELA?
_BEGI
_RELABEGI
[&[?_FIRS?]
_SWAPBEGI
[::]_NAMEFIRS [: _NAMEPREF:]_SURN :.
_SWAPEND met&]|[&&]
(_NUMB(";A;B;C;D;")) _F_VolledigeNaam
:. Huwelijk (MARR)
[?_RELATYPE("0")==0?]?
_BEGI
:. Ondertrouw?
_MARL?
_BEGI
°° otr _MARLDATE() _MARLPLAC
Bron _MARLSOUR
[?_MARW(_MARL)?]? :. getuige(n) ondertrouw?
_BEGI
_MARWBEGI(_MARL):.
Get _NUMB _F_VolledigeNaam
_MARWEND:.
_ELSE :. Werkt NIET?
Geen getuigen bij ondertrouw gevonden!
_END
_END
_END
_RELAEND
_END
_FUNCBEGI( _F_VolledigeNaam )
_NAMEFIRS :.
_NAMEPREF?
_BEGI
_NAMEPREF :.
_ELSE
_END
_SURN _CODEINTE:.
_FUNCEND
Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 12 sept 2017 18:52 #18710

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4220
  • Ontvangen bedankjes 1031
Charlie, eerlijk gezegd kijk ik er niet naar want dit is voor mij garbage.
Probeer eerst eens de code in blokvorm te schrijven zoals uitgelegd in de handleiding. Als je dat doet dan denk ik dat je er zelf eerder uitkomt.
Han

Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 12 sept 2017 19:45 #18711

  • Paul Kallenberg
  • Paul Kallenberg's Profielfoto
  • Offline
  • Aldfaer-team
  • Aldfaer-team
  • Berichten: 772
  • Ontvangen bedankjes 205
Charlie,

Als je in de regel

[?_MARW(_MARL)?]? :. getuige(n) ondertrouw?

het commentaargedeelte weghaalt werkt het wel. Ik vermoed dat er na een test-vraagteken direct een _BEGI moet komen en er zelfs geen commentaar mag staan. Ik zal daar eens naar kijken.

Paul
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Van Hoeck Charlie
Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 12 sept 2017 20:19 #18712

  • Van Hoeck Charlie
  • Van Hoeck Charlie's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 58
  • Ontvangen bedankjes 1
Aan Paul

Inderdaad, zonder commentaar werkt het wel.

Fijn van je om deze hint te geven, wat toch de bedoeling is van een forum, dacht ik om elkaar te helpen en niet met een flauw excuus te verwijzen naar de handleiding.

Nogmaals bedankt Paul

Charlie
Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 12 sept 2017 20:28 #18713

  • Van Hoeck Charlie
  • Van Hoeck Charlie's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 58
  • Ontvangen bedankjes 1
Aan Han,


Met alle respect vind ik je antwoord niet relevant.
Op mijn pc werk ik in blokvorm.
Daar ik geen bestand kan bijvoegen heb ik mijn code via copy/paste hier geplaatst.
Blijkbaar zijn hierdoor alle tabs verdwenen.
Als je echter hierdoor de moeite niet doet om de code te bekijken mij goed, maar dan hoef je ook niet te antwoorden of altijd te verwijzen naar de handleiding. Ik probeer eerst altijd in de handleiding te zoeken.
Vind ik het daar niet, dan stel ik de vraag op het forum.
Ik veronderstel dat hiervoor toch een forum dient, of niet soms?

Charlie
Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 12 sept 2017 23:29 #18715

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4220
  • Ontvangen bedankjes 1031
Charlie,
ik had jouw code op mijn pc overgenomen en in blokvorm uitgewerkt. Heb zitten turen naar _ELSE :. werkt niet; dat was de melding.
Fijn om jouw werkwijze te weten.
Zal volgende keer iets attenter zijn.

Na een vraagteken mag naar mijn smaak geen :. komen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Van Hoeck Charlie
Han

Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 13 sept 2017 07:32 #18716

  • Van Hoeck Charlie
  • Van Hoeck Charlie's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 58
  • Ontvangen bedankjes 1
Han

Bedankt voor het antwoord
Ik zal in het vervolg de commentaar in het sjabloon op een aparte lijn zetten
Met welke editor werk jij?
Waarom kan ik geen bestand toevoegen ondanks het klrine bestend?



Charlie
Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 13 sept 2017 08:54 #18717

  • Paul Kallenberg
  • Paul Kallenberg's Profielfoto
  • Offline
  • Aldfaer-team
  • Aldfaer-team
  • Berichten: 772
  • Ontvangen bedankjes 205
Charlie,

re: Ik zal in het vervolg de commentaar in het sjabloon op een aparte lijn zetten.

Dat helpt in dit geval niet: er mag geen enkele tekst staan tussen het test-vraagteken en _BEGI.

Paul
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Van Hoeck Charlie
Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 13 sept 2017 10:19 #18718

  • Van Hoeck Charlie
  • Van Hoeck Charlie's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 58
  • Ontvangen bedankjes 1
Paul

Ik commentaar dan voor blok met ? zetten

Bedankt

Charlie
Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 13 sept 2017 12:34 #18721

  • Carel Plantagie
  • Carel Plantagie's Profielfoto
  • Offline
  • Aldfaergebruiker sinds 2002
  • Berichten: 273
  • Ontvangen bedankjes 84

Van Hoeck Charlie schreef : Daar ik geen bestand kan bijvoegen heb ik mijn code via copy/paste hier geplaatst.
Blijkbaar zijn hierdoor alle tabs verdwenen.


Charlie, als je in je bericht de code opgemaakt wilt weergeven, gebruik dan de 'code'-knop uit de knoppenbalk boven je bericht; dat is dus de knop met een <>-aanduiding. Na een klik worden 2 tags in je bericht geplaatst. Zet je code dan tussen die 2 tags.

Suc6.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Van Hoeck Charlie





Ik werk met Aldfaer 7.2 op Win10 met IE11+SVG-Viewer.
Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 14 sept 2017 12:04 #18752

  • Han Kortekaas
  • Han Kortekaas's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 4220
  • Ontvangen bedankjes 1031

Van Hoeck Charlie schreef : ...knip
Met welke editor werk jij?
Waarom kan ik geen bestand toevoegen ondanks het klrine bestend?
Charlie

Ik gebruik Crimson die het gemak heeft dat alle Tags een kleur geeft. Daarnaast ook Notepad++

Uit diverse berichten valt op te maken dat het invoegen van bestanden na de laatste update van Kunena niet lukt.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Van Hoeck Charlie
Han

Discussie gesloten.

_ELSE werkt niet 14 sept 2017 13:38 #18755

  • Van Hoeck Charlie
  • Van Hoeck Charlie's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 58
  • Ontvangen bedankjes 1
Aan Han of anderen,

Bedankt voor jullie reacties, ze hebben me geholpen om mijn sjabloon verder uit te werken.
Vooraleer het onderwerp als "afgehandeld" te beschouwen, een laatste vraag:
Hoe maak ik een lege regel? (niet gevonden in handleiding, of niet lang genoeg gezocht)


Charlie
Discussie gesloten.
  • Pagina:
  • 1
  • 2
Tijd voor maken pagina: 0.051 seconden
Gemaakt door Kunena