"Lib User" en "Hook"

  • Carel Plantagie
  • Carel Plantagie's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
Meer
02 mrt 2016 18:51 - 02 mrt 2016 18:52 #11070 door Carel Plantagie
"Lib User" en "Hook" werd gestart door Carel Plantagie
Aanleiding:
Aan gebruikers wordt een 'hook' voorgesteld om een bepaalde instelling van een Aldfaer-rapportsjabloon te kunnen gebruiken of negeren. Deze hook dient dan in een bestandje geplaatst te worden, in de map "Lib User".

Locatie van "Lib User":
De map "Lib User" dient aangemaakt te worden (of aanwezig te zijn) in de map voor Invoegtoepassingen. De locatie van deze map is als volgt te vinden:
In Aldfaer, kies Extra, Instellingen, Rapporten - Bestanden. In het 2e veld, onder het kopje "Eigen sjablonen en invoegtoepassingen", staat de locatie aangegeven van uw map voor Invoegtoepassingen. Gebruikelijk is dat iets als "C:\Users\[gebruikersnaam]\Documents\Aldfaer\Invoegtoepassingen\". Met de Verkenner (op te starten met Windowstoets+E) navigeert u nu naar deze map en maakt dan de map "Lib User" aan (let op: met één spatie).

Naam van het "Hookbestand" en de "Hookinhoud":
De 'hook' wordt gebruikelijk aangereikt/voorgesteld aan de gebruiker. Een 'hook' is dus een stukje sjablooncode waarmee een bepaalde instelling van een rapportsjabloon veranderd kan worden. Als 'oplossing' voor een wens of fout wordt dus zowel de sjablooncode als de naam van het hookbestand doorgegeven. Een hookbestand kan met een editor als Kladblok (of Notepad) aangemaakt en aangepast worden.

Meer informatie over 'Hooks':
Kies in Aldfaer voor Tonen, Rapporten, Standaard Tekstrapporten (klik niet op [+], maar op de tekst). In het rechter scherm verschijnt dan nadere informatie met in blauwe tekst het woord "Hooks". Klik hierop voor meer informatie over Hooks met o.m. een samenvatting van het bovenstaande: "Het hookbestand zet je neer in de map Lib User van de map voor 'Sjablonen en invoegtoepassingen'. Je vindt de instelling voor deze map op het blad Rapporten - Bestanden van de Instellingen".
Laatst bewerkt 02 mrt 2016 18:52 door Carel Plantagie.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena