Algemeen
Dit is een vrij toegankelijk forum; wilt u evenwel deelnemen aan een discussie of een nieuw bericht plaatsen zult u zich moeten registreren via de bovenstaande tab 'Forum & registreren'. Bij de registratie kunt u uw naam opgeven met daarnaast een gebruikersnaam. De naam kan 'Jan Janssen' zijn en de gebruikersnaam waarmee u in gaat loggen 'janssen' . Deze gebruikersnaam mag geen bijzondere tekens en/of spaties hebben. Een e-mailadres is verplicht en u wordt tevens gevraagd akkoord te gaan met de huisregels.
Gasten hebben toegang tot het forum en kunnen uitsluitend berichten lezen.


Uw profiel
In de werkbalk (onder Forum & registreren) kunt u op 'Profiel' klikken en naast uw persoonlijke gegevens ook onder meer uw website vermelden. Een tip is om in het vakje 'Persoonlijke tekst' op te nemen welk operating systeem u heeft, welke browser en of de Bonus rapporten geïnstalleerd zijn. Dus iets als "W7 ;IE11; Bonus". Heeft u een vraag gesteld dan kunnen de leden hun antwoord beter formuleren.
Wilt u uw e-mail aan andere gebruikers tonen dan kunt u bij de Foruminstellingen aangeven dat het systeem uw e-mailadres toont (Tab Profiel → Bewerken → Foruminstellingen → Verberg e-mail → Nee). 
Ook kunt u hier instellen of uw aanwezigheid getoond mag worden en welke berichtvolgorde u kiest (laatste berichten eerst of eerste berichten eerst). Standaard wordt eerst het eerste bericht en daarop de antwoorden getoond. 
U kunt bij de tab Avatar een foto (jpg,jpeg,gif,png) uploaden van maximaal 100Kb. 


Een bericht plaatsen en bewerken
Als Forumlid kunt u berichten plaatsen. Bij het eerste bericht moet een code worden ingevoerd die dient om zeker te weten dat er geen robot probeert een bericht te plaatsen. Mocht u na de plaatsing het bericht nog willen aanpassen én er is nog geen antwoord gegeven, dan heeft u een kwartier de tijd om via de knop 'Bewerk' uw wijziging door te voeren.
Let op dat deze bewerkknop ook na het verstrijken van deze 'wachttijd'  zichtbaar blijft! Mocht u na deze tijd alsnog willen bewerken dan zult u een melding krijgen dat u geen rechten heeft om deze pagina te openen.
Aan een bericht kunt u tevens een bestand (cfg,txt,rtf,pdf,zip,asj,aplg,asjl,doc,docx ) toevoegen van maximaal 240Kb. Alleen forumleden zien deze afbeeldingen.


Een bericht volgen
U kunt zich per onderwerp of categorie abonneren; dat wil zeggen dat u reacties per e-mail gestuurd krijgt. Beantwoord deze niet maar log in naar de discussie!! Let wel op dat u zich uitschrijft van het onderwerp als u geen e-mail meer wenst te ontvangen.
Het Forum heeft daarnaast zogenaamde RSS-feeds, herkenbaar aan rsss
Per onderdeel kunt u de berichten in uw reader overnemen, maar ook voor het totaal kunt u het icoon zien rechts onderin de pagina 'Forum & registreren'. U dient dan met de rechtermuis op het icoontje te klikken en de URL over te nemen.

@2023 Aldfaerforum